4 întrebări și tot atâtea răspunsuri utile pentru alegerea canapelei din living

4 întrebări și tot atâtea răspunsuri utile pentru alegerea canapelei din living 1

Când vorbim de living, ne referim la cea mai spațioasă cameră dintr-o casă. Este locul în care ne strângem împreună cu familia, în care ne primim prietenii sau în care ne relaxăm la finalul unei zile dificile, în fața televizorului sau citind o carte. Iar în această cameră cu adevărat deosebită a locuinței, piesa centrală este canapeaua. 😊 O piesă de mobilier care poate transforma un living dintre-o încăpere oarecare într-una cu adevărat deosebită. Care oferă proprietarului acea atmosferă de relaxare și confort de care are nevoie. Tocmai de aceea, alegerea unei canapele pentru living este o misiune importantă.

4 întrebări și tot atâtea răspunsuri utile pentru alegerea canapelei din living 2

Așa că vă oferim o mână de ajutor prin răspunsurile a cele x întrebări pe care oricine și le pune când caută canapeaua potrivită livingului casei.

1. Ce dimensiune și formă trebuie să aibă canapeaua pentru living?

imensiunea canapelei este cel mai important lucru de la care ar trebuie să porniți. Pentru că pentru alegerea unui astfel de obiect de mobilier trebuie să țineți cont de mărimea spațiului în care va fi amplasat și de numărul de persoane care o vor folosi simultan.

Dacă aveți un living mic, nu veți alege o canapea mare, ci una care să nu încarce foarte mult spațiul. Este recomandabilă o canapea fără colțar, eventual cu spațiu de depozitare dedesubt. Designul este o calitate importantă pentru că în cazul încăperilor mici, canapeaua va fi într-adevăr o vedetă.

4 întrebări și tot atâtea răspunsuri utile pentru alegerea canapelei din living 3

În schimb, dacă livingul e spațios, sunteți norocoși! 😊 Aveți la dispoziție mai multe variante, din care nu lipsesc o canapea cu trei locuri ori chiar două canapele cu două locuri. Și pentru că spațiul vă permite mai puteți adăuga scaune și fotolii, în jurul unei mese de cafea. Veți alcătui astfel decorul ideal pentru serile de weekend, în familie sau alături de prieteni, când jucați cărâți ori stați de vorbă în jurul unei sticle de vin.

4 întrebări și tot atâtea răspunsuri utile pentru alegerea canapelei din living 4

O altă posibilitate pentru un astfel de living generos este canapeaua în formă de L – cu forme rotunjite sau drepte. Va ocupa mai mult spațiu – are de unde – și se va remarca prin utilitate. Mai precis, va putea găzdui mai multe persoane, ceea ce este ideal dacă aveți în vizită mai mulți musafiri.

Canapeaua în formă de L are și un alt rol: acela de limită între două segmente ale unui open space. De exemplu, poate fi ”granița” dintre living și bucătărie sau dintre living și sufragerie. În plus, un colțar cu forme rotunjite oferă o atmosferă plăcută, intimă care parcă îi invită pe toți ai casei să se adune la un loc.

4 întrebări și tot atâtea răspunsuri utile pentru alegerea canapelei din living 5

2. Ce funcții va avea canapeaua?

E o întrebare importantă, pentru că o canapea trebuie aleasă în funcție de destinația pe care vreți să i-o dați acestui obiect de mobilier. De exemplu, dacă o veți folosi doar seara, pentru o scurtă perioadă de timp, pentru a vă uita la televizor, vă recomandăm un model fix, mai ieftin și mai util decât canapelele extensibile.

Acesta va fi așezat în fața televizorului, la o distanță optimă care să nu vă obosească privirea. Specialiștii ne recomandă ca aceasta să fie reprezentată de produsul înmulțirii dintre diagonala ecranului și 1,5.

Dacă stabiliți că, ocazional, veți folosi această piesă ca și pat de dormit, e mult mai bine să vă orientați asupra unei canapele extensibile. Desigur, aici aveți parte de o varietate de modele – ca să nu menționăm decât pe cele cu sisteme complicate de rabatare și extindere ori pe cele foarte ușor de manevrat.

4 întrebări și tot atâtea răspunsuri utile pentru alegerea canapelei din living 6

Pentru cei care vor ca, din timp în timp, să reamenajeze mobilierul în funcție de spațiu, preferințe sau nevoi, o soluție o reprezintă canapelele sau colțarele modulare. Acestea au avantajul că pot fi reorganizate mai ales prin mutarea părții laterale, fiind practice și ușor de aranjat.

Din punct de vedere al utilității, cele mai căutate sunt canapelele cu spații de depozitare. Acestea permit adăpostirea pernelor, pilotei și lenjeriei de pat, fiind de un real ajutor atunci când sunt amplasate într-un mic apartament ori într-o garsonieră.

3. Din ce materiale să fie confecționată canapeaua?

Când vine vorba despre materialele din care este realizată o canapea, sfatul nostru este să alegeți rezistența. Chiar dacă asta înseamnă să alocați ceva în plus, în buget.

Cele mai rezistente sunt modelele de canapele cu structura metalică sau din lemn. Asta pentru că fierul și lemnul rezistă mai bine în timp și suportă mai bine greutățile, fără a se deforma. E adevărat, cele cu schelet metalic sunt mai grele, iar cele cu structura din lemn trebuie să fie din esență tare – nuc ori fag, de exemplu – dar sunt niște probleme peste care trecem ușor, având în vedere rezistența pe care o oferă în timp.

4 întrebări și tot atâtea răspunsuri utile pentru alegerea canapelei din living 7

În ceea ce privește șezutul, acesta nu trebuie să fie nici foarte tare, dar nici moale. Materialele din care este realizat e important să fie de calitate, pentru a asigura longevitate și confort. Astfel pentru că, dacă șezutul se deformează, canapeaua nu mai oferă o poziție confortabilă și trebuie schimbată.

Cele mai folosite și populare sunt canapelele cu arcuri și cele cu șezut și perne din bureți. Mai confortabile sunt cele realizate din spumă cu memorie, dar sunt scumpe în comparație cu celelalte.

4 întrebări și tot atâtea răspunsuri utile pentru alegerea canapelei din living 8

La rândul său, tapițeria este importantă dacă ne referim atât la durata de folosire a unei canapele, cât și la confort. Totuși, alegerea între piele naturală, piele ecologică și material textil ține de gusturile fiecăruia, dar și de aspectele practice. E important ca o canapea să arate bine, dar și să fie ușor de întreținut și utilă.

4. Ce stil s-ar potrivi pentru canapeaua din living?

Sfaturi pentru stilul pe care să îl alegeți se pot da foarte multe. Dar cel mai bun e acesta mergeți pe instinct, pe ceea ce vă place și, foarte important, pe stilul în care v-ați amenajat locuința. E important ca stilul canapelei să îl completeze pe ce al camerei în care va fi amplasată. De exemplu, o canapea modernă nu se va potrivi unei locuințe în stil vintage, unde va merge, în schimb, foarte bine o canapea pe structură clasică, cu picioare din lemn și brațe rotunjite.

În schimb, o canapea de culoarea albă sau neagră, simplă, se va încadra perfect unui stil de amenajare minimalist, iar un stil de amenajare modern va fi completat perfect de o canapea cu forme simple, dar cu o culoare puternică.

Și pentru că tot a venit vorba de culoare, puteți să vă păstrați într-o zonă lipsită de riscuri dacă alegeți o canapea într-o singură culoare, mai deschisă sau mai închisă, căreia să îi ”atașați” niște perne colorate.

4 întrebări și tot atâtea răspunsuri utile pentru alegerea canapelei din living 9

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *